Gala Amsterdam

Gala Amsterdam / Gala Amsterdam – Please click here for English.

Bestel nu je kaarten

Goed nieuws: de kaartverkoop voor de 4e editie van het Amsterdamsch Galabal is gestart! Na het succes van 2023 wederom in de sfeervolle ambiance van rijksmonument De Duif aan de Prinsengracht. En natuurlijk met de hele avond live muziek, ook dit jaar door het swingende Nederlands Dansorkest.

  • Bestel snel en profiteer van een aantrekkelijke Early Bird-korting (beperkt aantal kaarten)
  • Nieuw: reserveer nu je eigen tafel direct aan de dansvloer, inclusief een welkomstdrankje
  • Help je ons om de toegangskaarten betaalbaar te houden met een vrijwillige extra bijdrage van 10 euro of meer? Alvast hartelijk dank!
Knop bestel kaarten

Ook de 3e editie van het Amsterdamsch Galabal in november 2023 vond plaats in De Duif en dat was een daverend succes. Er waren volop complimenten voor de locatie, de muziek en de sfeer. Meer dan 200 gasten hebben een heel bijzondere avond beleefd. Het was een bal zoals in Wenen, maar dan in hartje Mokum. Met weer een rijk gevuld programma, waaronder een workshop Weense Wals, een schitterende openingsdans, een fotostudio en rond middernacht de quadrille. Met dit jaar maar liefst twee orkesten: het 20-koppige Nederlands Dansorkest én het veelgeprezen Mozaiek Ensemble met een cross over van orientaalse en Westerse muziek.

Bekijk hieronder onze aftermovie en de reportage door AT5. Of bekijk de prachtige fotoreportage van het bal.

Duif aanzicht
Foto: Thomas Schlijper
Duifbrug
Foto: Gerrit Alink

De eerste editie van het Amsterdamsch Galabal vond plaats in 2019. Dat was meteen een doorslaand succes en kreeg een zeer lovende recensie in Het Parool. De locatie speelde natuurlijk een grote rol. Arti et Amicitiae was een uitgelezen plek voor een bal. Maar de recensent was ook positief verrast door de samenstelling van het publiek: er waren namelijk veel studentenstijldansers.

Een deel van deze studentendansers zorgde voor een prachtige openingsdans. Daardoor was er een mooie mix van jong en oud. En de dansvloer was voortdurend gevuld, niet in de laatste plaats door de geweldige live muziek. Die werd verzorgd door het Nederlands Dansorkest. Zij speelden een mix van cha cha cha, rumba, quickstep, Engelse wals, Weense wals, jive, tango en paso doble. Precies wat stijldansers graag horen.

De tweede editie van het bal in 2022 vond plaats in de sociëteit van RIC aan de Amstel: ook een prachtige plek. Ook dit was weer een bijzonder geslaagd bal met natuurlijk weer veel jong publiek en weer met het swingende Nederlands Dansorkest. De openingsdans werd ook nu weer verzorgd door studentenstijldansers.

De derde editie vond plaats op 25 november 2023 in De Duif. Een toplocatie met een grote, houten dansvloer en zeer sfeervolle ambiance. Ook dit was weer een fantastische avond.

Amsterdam Bal | Met je komst naar het bal steun je de activiteiten van VluchtelingenWerk Nederland.