Stijldansen Amsterdam

Stijldansen Amsterdam / Ballroom dancing Amsterdam – Please click here for English.

NIEUWS | De volgende editie van het Amsterdamsch Galabal zal plaatsvinden op

zaterdag 25 november 2023

Dit keer op één van de allermooiste plekken in Amsterdam: rijksmonument De Duif aan de Prinsengracht. Het perfecte decor voor een galabal met een prachtige dansvloer. De kaartverkoop start in augustus. Kijk hier voor meer informatie.

Amsterdam Bal
Amsterdam Bal
Foto: Aart Jan van Mossel
Duif aanzicht
Foto: Thomas Schlijper
Duifbrug
Foto: Gerrit Alink
Interieur Duif
Foto: Wouter van der Kolk

De eerste editie van het Amsterdamsch Galabal vond plaats in 2019. Dat was meteen een doorslaand succes en kreeg een zeer lovende recensie in Het Parool. De locatie speelde natuurlijk een grote rol. Arti et Amicitiae was een uitgelezen plek voor een bal. Maar de recensent was ook positief verrast door de samenstelling van het publiek: er waren namelijk veel studentenstijldansers.

Een deel van deze studentendansers zorgde voor een prachtige openingsdans. Daardoor was er een mooie mix van jong en oud. En de dansvloer was voortdurend gevuld, niet in de laatste plaats door de geweldige live muziek. Die werd verzorgd door het Nederlands Dansorkest. Zij speelden een mix van cha cha cha, rumba, quickstep, Engelse wals, Weense wals, jive, tango en paso doble. Precies wat stijldansers graag horen.

De tweede editie van het bal in 2022 vond plaats in de sociëteit van RIC aan de Amstel: ook een prachtige plek. Ook dit was weer een bijzonder geslaagd bal met natuurlijk weer veel jong publiek en weer met het swingende Nederlands Dansorkest. De openingsdans werd ook nu weer verzorgd door studentenstijldansers.

Op naar de derde editie op 25 november 2023 in De Duif. Een toplocatie met een grote, houten dansvloer en zeer sfeervolle ambiance. Wij er hebben er zin in!

Stijldansen Amsterdam | Met je komst naar het bal steun je de activiteiten van VluchtelingenWerk Nederland.